Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Проф. Нина Гочева - началник на клиниката по кардиология

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Проф. Нина Гочева - началник на клиниката по кардиология
Коментари Харесай

Проф. Нина Гочева за опасността от жегите: Пийте вода, но не се наливайте

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Проф. Нина Гочева - шеф на клиниката по кардиология - София, даде потребни препоръки за предотвратяване от жегите в студиото на БТВ " Тази заран ":

" Температурата е рискова, в случай че се съчетае с дурги фактори - в случай че е 40 градуса в пустинята е едно, в тропиците с висока мокрота е друго. Когато се прави коментар, се имат поради и други фактори. Рискови фактори за това по какъв начин един човек ще се оправи, е възрастта. Бебетата и възрастните над 65 години по - мъчно понасят покачване на температурата. Всички организъм има обезщетителни механизми. На второ място по потребност от внимание са хората, които вземат медикаменти - за високо кръвно - диуретици или антидепресанти. Влошаване може да се схваща повишение на артериалното налягане. 

Да пием вода е значимо, само че не би трябвало да се наливаме с вода - може и това да е рисково. Опасно е когато човек е жаден и не пие вода, внимание би трябвало и при хората, които работят тежък физически труд при високи температури.

Важно е облеклото. Човек би трябвало да е с леки облекла, памучни, които разрешават на кожата да диша. Храната да е лека да не се прекалява с меса и пържени храни, които по принцип са натоварващи. 

Трябва да се разпознават тежките случаи, когато се минава в обстановка с леко повишение на температурата и нещата стартират да се трансформират. Тежките случаи са с неврологична симптоматика. Веднага би трябвало да се повика доктор, в случай че човек се почувства зле и е отвън болнично заведение. Най-заплашващи са измененията в когнитивните функционалности, човек се държи необичайно. "  
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР